دفتر وکالت چیست؟
هدف از تاسیس دفتر وکالت بدون تردید، کمک به اجرای صحیح عدالت می باشد. مقصود از عدالت هم به نوبه خود پاسخگویی به یک نیاز فطری و اجتماعی انسان ها در جهت تامین منفعت عامه می باشد. تأمین این مصلحت هم، بنا به طبع جامع آن، به صورت فردی و انتزاعی میسر نمی باشد. از این رو، نقش دفتر وکالت را در این میان باید در یک نگاه جمعی به عملکرد دستگاه قضایی در پرتو واقعیات حاکم بر تشخیص حق و باطل نگاهی داشت.
تاسیس نمودن یک دفتر وکالت همانند کارهای دیگری که انجام می دهیم. نیاز به شرایط مخصوص به خود است. که در این مقاله به صورت کامل شرایط تاسیس دفتر وکالت خواهیم پرداخت. دفتر وکالت محلی است که بوسیله یک وکیل رسمی دادگستری که شامل پرونده وکالت است. و عضو یکی از کانون های وکلا است، اداره می گردد.
تنظیم وکالت نامه
وکیل از طرف موکل خود وظیفه انجام کارهایی را بر عهده دارد. که خود شخص موکل توانایی انجام آن ها را ندارد. برای انجام معامله ها یا امور اداری بوسیله وکیل، وکالت با با یک سند رسمی یا غیر رسمی از طرف موکل بایستی به وکیل داده شود. تمامی افراد می توانند شخصی را که واجد شرایط وکالت دادن و مورد اعتماد است. را با تنظیم وکالت نامه به عنوان وکیل برای خود انتخاب نمایند.
دفتر وکالت همانند موسسه حقوقی در دسته موسسات غیرتجاری محسوب می شوند. ولی ماهیت فعالیت وکلا به شکل غیر تـجاری و غیرانتـفاعی است. علت اینکه برند دفتر وکالت را نمی توان بر اساس قوانین حاکم بر موسسات غیرتجاری ثبت نمود. این است که یک دفتر وکالت بوسیله یک نفر اداره می شود. و شرایط لازم جهت ثبت به صورت یک موسسه را ندارد.
دفتر وکالت یک شخص حقوقی به حساب می آید. اما شخصیت این دفتر کاملا با شخصیت موسسات متفاوت است. البته طبق قانون تمام وکلا می توانند برای دریافت حمایت های قانونی مبادرت به ثبت دفتر خود کنند. اما قطعا نمی توانند توقع داشته باشند. که حمایت قانون از آن ها به اندازه حمایت قانون از شرکت های تجاری است.
مدارک لازم برای ثبت دفتر وکالت
برای ثبت یک برند باید توجه داشته باشیم که متقاضی دارای چه ماهیتی می باشد. اگر که متقاضی ثبـت برند شخصـیت حقوقی دارد بایستی مدارک لازم جهت ثبت برند بوسیله اشخاص حقوقی را ارائه نماید. در غیر این صورت ارائه مدارک لازم برای اشخاص حقیقی مورد نیاز می باشد. مدارکی که برای ثبت برند دفتر وکالت نیاز دارید شامل:
- پروانه وکالـت با اعتبار لازم
- مجوز تاسیس دفتر وکالت از مراجع ذیل صلاح مانند نظریه مشورتی شورای دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و موافقت نامه رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه
- مشخصات مربوط به دفتر وکالتی که به شما تعلق دارد.
- ارائه مدارک هویتی اعم از کارت ملی و شناسنامه
- علامت یا لوگویی که انتخاب کرده اید با ابعاد مورد نیاز (10 در 10)
مراحل ثبت برند دفتـر وکالت
قوانین ثبت برند در خصوص تمام شرکت ها، موسسات و اشخاص حقوقی یکسان می باشد. شما باید در ابتدا وارد سامانه مربوط به اداره مالکیت معنوی شوید. و سپس باید فرم درخـواست ثبـت برند را تکمـیل نمایید. شما در این مرحله نیاز به ایجاد حـساب کاربری به نام خود دارید. پس از ایجاد حساب کاربری بایستی مدارک لازم را بارگزاری نموده. و سپس اظهار نامه مربوط به تقاضای ثبت برند را تکمیل کرده. پس از تایید نهایی بایستی چند روز یا چند هفته منتظر نتیجه درخواست بمانید.
اگر مدارک و درخواست شما مورد پذیرش واقع شد باید به اداره مالکیت معنوی در تهران مراجعه کنید. و در آن جا نیز مدارک لازم را به صورت حضوری و در قالب یک پرونده به کارشناسان اداره تحویل دهید. هزینه کارشناسی نیز باید پرداخت شود. تا کارشناسان مربوطه مبادرت به مطالعه پرونده نمایند.
اگر هم بعد از تایید نهایی اظهارنامه، درخواست رفع نقص داده شود باید در مدت مقرر نسبت به رفع نقص اقدام نمایید. اما اگر درخواست شما به کل رد شد قطعا باید پس از اطلاع از علت رد و تصحیح شرایط، نسبت به تقاضای مجدد اقدام نمایید.
اگر که کارشناسان اداره مالکیت معـنوی نیز با درخواست شما موافقت نمایند. و لوگوی پیشنهادی را جهت ثبت برند دفتر وکالت مناسب بدانند بایستی موضوع ثبت برند را در روزنامه رسمی کشور منتشر نمایید. اگر اعتراضی به ثبت برند شما وارد نشد. برند مربوطه به نام شما ثبت خواهد شد. و افراد حق سوء استفاده از آن را نخواهند داشت.
چه کسانی شرایط تاسیس دفتـر وکالت ندارند؟
طبق مطالب گفته شده در مورد شرایط تاسیس دفتر وکالت، اشخاصی وجود دارند که شرایط تاسیس دفتر وکالت و یا حتی شرایط کار در دفتر وکالت را ندارند. که در ادامه به ذکر شرایط آن ها خواهیم پرداخت:
- کارمندان دولت و مؤسسات عمومی غیردولتی
- تاجرانی که بر اساس ماده 2 قانون تجارت مشغول به کار هستند.
- وکلا و مشاوران بر اساس ماده 187 و کارشناسان رسمی دادگستری.
- قاضی ها و سردفترهایی که محکوم به انفصال دائم می باشند.
وکیلی که با داوری آشنا نیست، قطعا نمی تواند کمکی در پروندههای حقوقی به شما ارائه دهد. در امور مختلف مانند بیمه، جزایی، مالیات لازم است که به متخصص مربوطه مراجعه نمایید. در نتیجه فرد متخصص در حوزه مربوطه میتواند راه حل درست و بهترین راه را به شما ارائه دهد. بهترین راه در این زمینه با استفاده از معرفی توسط افراد مورد اطمینان می باشد.