وکیل حقوقی کیست؟
وکیل حقوقی در تبریز کسی است که از جانب موکل اجازه داشته باشد در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی اقدام کند. دراین رابطه وکیل حقوقی نسبت به احقاق حقوق موکلش در رابطه با موضوع مطروحه در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش انجام وظیفه می نماید و آثار اقدام وکیل در مراجع فوق، طبق قانون مدنی متوجه موکل است.
تعهدات وکیل نسبت به موکل
تعهدات وکیل نسبت به موکل به شرح حدود اختیاراتی است که وکیل طبق وکالت نامه تنظیمی که با موکل، امضا نموده است اقدام نماید.
تعهدات وکیل بستگی به این دارد که وکیل تا چه اندازه و در چه موضوعاتی از موکل اختیار و اجازه پیگیری امور را داشته باشد. به عنوان مثال شخصی وکیل می شود که صرفا امورات شهرداری موکل را انجام دهد وشخص دیگر وکیل می شود تا امورات موکل خود را صرفا در دادسرا یا دادگاه بدوی انجام دهد.
در وکالت نامه های رسمی صادره از دفاتر اسناد رسمی و یا وکالت نامه های قضایی بین وکلای دادگستری و موکل، قسمت حدود اختیارات وکیل مشخص شده است که طرفین می توانند طبق خواسته خود حدود و اختیارات وکیل را اعلام نمایند.
انواع وکیل حقوقی در تبریز
یک وکیل حقوقی می تواند در موضوعات مختلفی درگیر شود.
بنابراین، وکیل آن به انواع مختلفی تقسیم می شود، از جمله انواع وکلائی که می توانند منصوب شوند
- وکیل انتخابی
- وکیل تسخیری
- وکیل معاضدتی
- وکیل اتفاقی
- وکیل یا نماینده حقوقی ادارات
حقوق بین الملل چیست؟
حقوق بین الملل مربوط به روابط دولتها بین خود و سازمانهای بین المللی و همچنین روابط حقوقی افراد از کشورهای مختلف با یکدیگر است که به طور کلی در قالب حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی تعریف می شود.
حقوق بین الملل عمومی شامل روابط دولت ها در بین خود و همچنین روابط دولت ها با سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل یا فائو (مسئولیت جهانی) است.
از طرف دیگر ، حقوق بین الملل خصوصی ، کاربرد قوانین حقوقی شهروندان سایر کشورها را درمورد یکدیگر و همچنین سایر افراد (مشاغل) در سطح بین الملل بررسی می کند.
انواع تخصص های حقوقی
انواع تخصص های حقوقی شامل تخصص حقوقی در زمینه ی حقوق تجارت و امور مالی، تخصص حقوقی در زمینه مسائل خانواده و همه ی قوانین و مقررات مرتبط با آن، تخصص حقوقی مربوط به امور کیفری، تخصص حقوقی در مسائل حقوق مدنی که شامل انواع قراردادهای معین و غیر معین، ارث و میراث و حق شفعه و … است. تخصص حقوقی مربوط به دیوان عدالت اداری و حدود وظایف آن می باشد.
- وکیل امور قراردادها
- وکیل خانواده
- وکیل شرکت ها
- وکیل چک و سفته
- وکیل مهاجرت
- وکیل ملکی
چرا به وکیل نیاز داریم؟
با توجه به گستردگی مناسبات اجتماعی و افزایش اختلاف میان افراد، اشخاص ناچار می شوند برای حل اختلاف ایجاد شده بین خود به محاکم قضایی مراجعه نمایند. حل این اختلافات در مراجع قضایی براساس قوانین موضوعه کشوری انجام می شود که این قوانین خود شامل چندین جلد کتاب است. بدیهی است که استنباط این قوانین که برگرفته از متون فقه شیعه و سایر قوانین از دیگر منابع است، توسط افراد عادی که هیچ دانشی در این رابطه ندارند ممکن نیست. چه بسا بسیاری از افراد با پشتوانه اندک علم حقوق برای احقاق خقوق خود به دادگاه مراجعه کردند و نتیجه عکس گرفتند.
طبق قانون موضوعه کشوری از جمله حقوق اشخاص این است که می توانند برای انجام کارهای اداری و غیر اداری و کارهای قضایی، به نیابت از خود با درج حدود اختیارات، کسی را به عنوان وکیل برای انجام کارهای مذکور انتخاب کنند.