وکیل چه تفاوتی با مشاوره حقوقی دارد؟
وکیل حقوقی شخصی است که روند رسیدگی به پرونده حقوقی شما را در محاکم قضایی و اداری پیگیری میکند و مدافع حقوق شما در مراجع قضایی است. اما مشاور حقوقی شخص یا سازمانی است که با بررسی وضعیت و شرایط پرونده و موقعیت شما و با در نظر گرفتن قوانین و آیین دادرسی کشور، به شما توصیههای حقوقی و مشاوره میدهد و راهکارهای حقوقی ارائه میکند.
با آنکه مخاطب قانون، تمامی آحاد جامعه هستند و اصولاً ۱۵ روز پس از انتشار قانون در روزنامه رسمی کشور، تمامی افراد مطلع از آن فرض میشوند، لیکن به نظر میرسد که به چند دلیل، آن اطلاع واقعی در میان مردم محقق نمیشود و نیاز به مشاوره تخصصی حقوقی پیدا میشود.
بنابراین مشاوره حقوقی میتواند در تمامی امور حقوقی و موارد قانونی زندگی اجتماعی به کار آید.البته به دلیل تخصصی شدن امور، مشاوره حقوقی نیز ممکن است به تناسب تفاوت امور و مسائل حقوقی، تخصصی شود و هر مشاوری در زمینه خاصی که تبحر لازم را دارد، به مشاوره حقوقی بپردازد.
بهتر است برای پیشبرد پروندههای حقوقی شرکت خود بعد از انتخاب یک مشاور حقوقی مناسب، اقدام به انعقاد قرارداد مشاوره با او نمایید. وکیل دکتر علی جاوید در تمام مراحل تنظیم و بررسی قرارداد در کنار شما است تا شما و کسب و کار شما از نظر حقوقی کاملاً ایمن شده باشد.
چند موارد از تفاوت وکیل با مشاور حقوقی
وکلا تقریبا در بیشتر موارد به مشتری های خود مشاوره نیز می دهند. اما از طرف دیگر در امور آنها به عنوان نماینده نیز می توانند عمل کنند. با این حساب باید بدانیم تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در چه چیزی می باشد؟
_ اولین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی، در نحوه آغاز به کار آنهاست. تمامی کسانی که فارغ التحصیل رشته حقوق باشند، در تمامی مقاطع، می توانند به راحتی در شرکت ها، سازمان های دولتی و خصوصی و.. به عنوان مشاور حقوقی فعالیت کنند.
در حالی که وکلا باید پس از گذراندن دوره آزمون وکالت و قبولی در آن، پروانه وکالت دریافت نمایند. پس از دو سال کارآموزی می توانند وارد عرصه کار شده و فعالیت خود را به عنوان وکیل آغاز کند. از جمله مهمترین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی حضور در دعاوی خاص می باشد. تنها مشاوران حقوقی که دارای پروانه وکالت هستند، می توانند به عنوان وکیل شرکت در دعاوی حضور داشته باشند.
_ دومین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در این است که، اشخاصی که دارای پروانه قضاوت، وکالت و سردفتری باشند، قادر نیستند به استخدام شرکت ها و سازمان های رسمی در آیند. برای این کار باید پروانه خود را نزد مرجع مربوطه به صورت موقت تودیع نمایند.
در حالی که این مسئله برای مشاوران حقوقی وجود ندارد. او می تواند هم به عنوان مشاور فعالیت نماید و هم به یکی از مشاغل یاد شده بپردازد. امروزه به تمامی کسانی که دارای تحصیلات کارشناسی حقوق یا بالاتر هستند، مشاور حقوقی می گویند.
_ سومین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در نحوه آغاز به کار آنها می باشد. معمولا مشاوران حقوقی با انعقاد قرارداد مشاوره، در شرکت ها و سازمان های مختلف فعالیت خود را آغاز می نماید. از این رو استخدام رسمی شرکت یا سازمان به شمار نمی رود.
پس محاسبه دستمزد مشاوران حقوقی، باید به صورت ساعتی تعیین شود. این بدان معنا می باشد که مشاوران حقوقی می توانند تنها برای ساعت معینی در شرکت فعالیت داشته باشند. مثلا 50 ساعت در ماه، و به همان میزان نیز دستمزد دریافت کنند.
_ چهارمین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی، دامنه وظایف است. مشاوران وظیفه دارند به عنوان راهنما و مشاور در شرکت ها فعالیت نمایند. در حالی که وکلا تنها در مواردی مشاوره دهی دارند، که فرد دچار مشکل یا جرمی شده باشد.
از طرف دیگر در تفاوت وکیل با مشاور حقوقی باید بیان نماییم، وکیل قادر است تمامی جنبه های حقوقی و کیفری جرم ارتکابی فرد را بررسی نموده و راه حلی مناسب برای برطرف نمودن مشکلات ارائه کند. در حالی که مشاوران حقوقی پیش از ارتکاب جرم یا مشکل باید راهنمایی لازم را انجام دهند.
نقش مشاور حقوقی
نقش مشاور حقوقی برای افراد و سازمانها دارای اهمیت بسیار زیادی است. مردم در زمینه حقوق، مطالعات کمی دارند و با اصطلاحات و رویههای قضایی آشنا نیستند، همین مسئله باعث میشود وقت و هزینه خود را در مسیر اشتباه استفاده کنند. نقش مشاور حقوقی در اینجا میتواند بسیار کمک کننده باشد. مشاور حقوقی با آشنایی کامل به قوانین حقوقی و تسلط به آنها، میتواند مسیر درست را نشان دهد.
انواع وکیل در دادگاه
دو نوع وکیل در دادگاه وجود دارد: وکیل قراردادی، که خود موکل، وکیل را انتخاب میکند و با هم قرارداد وکالت تنظیم میکنند و وکیل معاضدتی که در شرایطی خاص، وکالت را قبول میکند.
یعنی وقتی که موکل، توانایی مالی برای پرداخت حقالوکاله و گرفتن وکیل را ندارد. در این شرایط با مراجعه به کانون وکلا، درخواست وکیل معاضدتی میکند. کانون وکلا بعد از مشخص شدن عدم توانایی مالی شخص، بر اساس اصل 35 قانون اساسی و ماده 24 قانون وکالت ، پرونده شخص را به یک وکیل میسپارد و موکل، حقالوکاله را پرداخت نمیکند.
وکیل حقوق مدنی
وکیل حقوق مدنی گفت به شرط پیشرفت فناوری برخی از دادگاه ها به احتمال زیاد به جلسات مجازی ادامه می دهند. با این حال او توجه داشت که حضور در دادگاه و انجام وکالت حضوری را از دست داده است. این نظر احتمالاً توسط بسیاری از وکلای دادگستری مشترک است.
دانشجویان حقوق که قصد ورود به حرفه وکالت را دارند باید توجه داشته باشند که ممکن است برخی از دادگاه ها پس از پایان همه گیری COVID-19 به برگزاری جلسات مجازی ادامه دهند. بر این اساس ، ممکن است از آنها انتظار می رود که در مرحله ای از زندگی حرفه ای خود به حمایت از تدریس آنلاین بپردازند.
وکالت چیست؟
به طور خلاصه وکالت یک مهارت است. وقتی یک مشاور حقوقی استدلال خاصی را به دادگاه ارائه می کند تا متقاعد شود که دادگاه به تصمیم مطلوب موکل خود برسد ، این وکالت است. با این حال ، وکالت می تواند به دو صورت کتبی و شفاهی باشد و در واقع طیف وسیعی از مهارتها را شامل می شود که برای وکلا ارزشمند است.