هدف مشاوره خانواده
هدف مشاوره خانواده پرداختن به مسائل روانی ، رفتاری و احساسی است که باعث مشکلات خانوادگی می شود. اعضای خانواده برای توسعه و حفظ رابطه سالم با یک درمانگر همکاری خواهند کرد. همانطور که مشخص است مشاوره خانواده بر دو قسم تقسیم می شود مشاوره مربوط به مسائل روابط اخلاقی زوجین که در چهارچوب مشاوره خانواده صورت می گیرد و دوم مشاوره حقوق قانونی زوجین نسبت به یکدیگر .
آنچه از وکیل دادگستری انتظار می رود مشاوره حقوقی زوجین نسبت به شناخت حقوق قانونی خود در زمان انعقاد عقد ازدواج دائم و ازدواج موقت و هم چنین در زمان جدائی و طلاق می باشد. همانطور که در شرع حقوق و شرایطی برای زوجین پیش بینی شده در قانون نیز شرایطی در نظر گرفته شده بدیهی است بدون اشراف کامل به این حقوق ممکن است با نا آگاهی اقداماتی صورت پذیرد که جبران ناپذیر بوده و باعث از بین رفتن کلیه حقوق افراد گردد .
مشاوره خانواده روشی برای توسعه و حفظ روابط سالم و عملکردی خانواده است. هدف شناسایی و رفع مشکلات موجود در خانواده است. این مسائل می توانند احساسی، روانی یا رفتاری باشند. بر اساس نظریه سیستم های خانواده ، تغییرات در یکی از اعضای خانواده بر تغییرات منبع معتبر در سایر قسمت های خانواده تأثیر می گذارد.
موارد مهم حقوق خانواده
ازدواج، الزام به ثبت ازدواج دائم، اثبات رابطه زوجین، أخذ اجازه ازدواج دختر و ازدواج مجدد زوج
نفقه زوجه، نفقه فرزند، ترک انفاق، تهیه مسکن، تمکین و نشوز زوجه
استرداد جهیزیه، تأمین دلیل جهیزیه و تأمین خواسته جهیزیه
فسخ نکاح، موارد فسخ نکاح و تدلیس
مهریه، مهرالمثل، ممنوع الخروج کردن زوج، تأمین خواسته و توقیف اموال و اعسار
حضانت فرزند، اثبات نسب، جحر ، قیمومت ، نصب قیم ، عزل قیم ، رفع حجر ، حکم رشد
شروط ضمن عقد، شرط نصف دارایی ، اجرت المثل ، نحله
عسر و حرج، گواهی عدم امکان سازش ، طلاق توافقی ، طلاق رجعی ، طلاق بائن ، طلاق خلع ، طلاق مبارات و رجوع زوجین
مزایای مشاوره خانواده
1) ایجاد مرزهای سالم
2) بهبود ارتباطات
3) تعیین نقش بزرگ خانواده
4) بهبود پویایی و روابط خانوادگی
5) ارائه قدرت و ابزارهای مقابله ای برای اعضای خانواده
6) پرداختن به تعاملات ناکارآمد
7) بهبود توانایی حل مشکلات خانواده
8) اختلالات سلوک
9) ترک اعتیاد به مواد
10) رفتار توهین آمیز
مشاوره خانواده همچنین می تواند به افرادی که دارای مشکلات روانی هستند کمک بسیاری کند
1) مشکل در برقراری ارتباط یا بیان احساسات
2) درگیری بین خواهر و برادر
3) فرزندپروری ناسازگار
4) مشکلات زناشویی
5) ایجاد یک رابطه سالم و عملکردی پس از طلاق
6) سازگاری با یک تغییر عمده
7) برخورد با بیماری مزمن یا مرگ در خانواده
مشاوره حقوقی خانواده کیست؟
مسائل و مشکلات خانوادگی معمولا میان افراد خانواده و بدون دخالت قانون حل و فصل میشوند با این حال در برخی موارد ممکن است شرایط بسیار پیچیده باشد و امکان ادامه زندگی برای زوجین فراهم نباشد یا فرزندان آنها زندگی سختی را تجربه کنند. در چنین شرایطی ضروری است که از یک مشاور حقوقی برای حل مشکلات کمک بگیرید.
مشاوره حقوقی خانواده با مشاوره روانشناسی متفاوت است. در مشاوره حقوقی مسائل حقوقی و قانونی مشکلات مورد بررسی قرار میگیرد و مشاور سعی میکند راهنماییهای حقوقی کاربردی به افراد ارائه کند. اما در مشاوره با روانشناس مسائل روحی و روانی افراد مورد واکاوی قرار میگیرد. مشاور حقوقی باید دانش حقوقی داشته باشد و در این زمینه دارای تحصیلات آکادمیک و یا تجربه باشد.
مشاوره حقوقی خانواده کسی است که اطلاعات کاملی نسبت به حقوق خانواده دارد و به دلیل تجربه خود میتواند به باز کردن گرههای زندگی مشترک افراد کمک کند. مشاوره حقوقی خانواده امر مهمی است که میتواند در رفع مشکلات حقوقی اعضای خانواده موثر باشد و مانع از ورود ضررهای جبران ناپذیر احتمالی در آینده شود. افراد با مشاوره حقوقی میتوانند به درستی تصمیم بگیرند و یک انتخاب مناسب داشته باشند.