در مواردی که قصد تنظیم شکوائیه را دارید ، به راحتی می توانید اقدام اولیه همچون پر کردن فرم را انجام دهید . سپس در ادامه تسلیم نیاز خود به وکیل مناسب جهت ادامه روند تنظیم شکایت شوید . از ویژگی های مهمی که یک وکیل مناسب برای انجام این امر داشته باشد می توان به دقت کاری بالا و امانتدار بودن اشاره کرد .
تنظیم شکوائیه
اولین قدم برای طرح دعوا اعم از دعوی حقوقی و کیفری ، دریافت فرم و نحوه نوشتن فرم یا برگه مخصوص آن است . برگه ای که برای آغاز و ثبت دعوی کیفری که در مراجع کیفری و دادسراها کاربرد دارد شکایت نامه یا شکوائیه است . برای تنظیم شکایت نامه یا نوشتن شکواییه درج موارد زیر الزامی است : نام شاکی ، نام پدر و آدرس و نشانی او . نام مشتکی عنه ( فردی که از او شکایت دارید ) و نشانی او . تاریخ وقوع جرم ، محل وقوع جرم ، موضوع شکایت ، دلایل و مستندات ، شرح شکایت . وکیل کیفری و یا حقوقی می تواند در تنظیم شکوائیه شما تاثیر بسزایی داشته باشد .
- زمان و نشانی محل وقوع جرم : باید تاریخ و محل جرم درج شود .
- وکیل : در صورتی که شاکی دارای وکیل است در این کادر مشخصات وی درج می گردد .
- شاکی : در این قسمت نام و نام خانوادگی و نام پدر و شغل و نشانی فرد شاکی نوشته می شود .
- مشتکی عنه : مشتکی عنه فردی است که از آن شکایت می شود ، مشخصات وی تا جای که در دسترس است باید تکمیل شود .
- دلایل و ضمائم : دراین بخش دلایل و مدارکی که بر مبنای آن دعوا طرح شده نوشته می شود . به عنوان مثال : شاهد یا گواهی پزشکی قانونی .
- موضوع : منظور از موضوع ، عنوان طرح دعواست به عنوان مثال : توهین یا ضرب و جرح عمدی . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اطلاع از شکایت کلیک کنید .
وکیل مناسب برای تنظیم شکوائیه
برای انجام این امر ، بهتر است وکیل مناسبی را انتخاب کنید . بنابراین لازم است خصوصیات و مشخصات یک وکیل خوب را بشناسید ، میتوانید از توصیه اطرافیانتان که با پروندههای حقوقی مشابهی درگیر بوده اند استفاده کنید . علاوه بر آن میتوانید از سایت های اینترنتی نیز استفاده کرده و وکلای مجرب نزدیک خود را جستجو نمایید .
- یک وکیل خوب و مناسب برای این امر ، باید امین باشد ؛ شماره اطلاعات و اسرار خصوصی زندگی و کار خود را در اختیار وکیل تان قرار میدهید ، بنابراین در صورتی که وکیل تان امین و قابل اعتماد نباشد دچار مشکلات بزرگی خواهید شد . یک وکیل خوب باید رازها و سخنان موکل هایش را مانند اسرار خود حس نموده و از بازگو کردن آن برای اشخاص دیگر پرهیز کند .
- دقت کاری ؛ ویژگی مهم دیگری که هر وکیلی باید داشته باشد دقت بالاست . وکیل خوب باید به جزئیات پرونده شما دقت کند تا بتواند برای حل آن به بهترین و سادهترین روش اقدام کند . در صورتیکه دقت یک وکیل بالا نباشد ممکن است اطلاعات مهمی از پرونده را نادیده گرفته و مانعی بر سر راه موفقیت پرونده شما ایجاد کند .
- یک وکیل خوب باید رک و صادق باشد ؛ یک وکیل خوب باید حقایق را بدون هیچگونه پنهان کاری با موکل خود در میان بگذارد و او را از چند چون شرایط آگاه نماید . برای یک وکیل خوب فرقی نمیکند که نتایج و تغییرات حاصل شده در پرونده موکلش مثبت یا منفی باشد ، در هر دو صورت نتایج را رک و بدون پرده پوشی با موکل خود در میان خواهد گذاشت . صداقت یک وکیل باعث میشود که امید یا ترس واهی در مورد مشکل ایجاد نشود در نتیجه موکل با شرایط واقعی پرونده روبهرو شود .
- یک وکیل خوب باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشد ؛ وکلا باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشند . وقتی موکل در مورد پرونده صحبت میکند یک وکیل حقوقی خوب باید به دقت گوش کند تا جزئیات مهم را پیدا کند . در بعضی مواقع ممکن است موکل از گفتن بعضی جزئیات خودداری کنند و این برعهده فن بیان و روابط اجتماعی بالای وکیل است که به موکل خود اطمینان کافی را بدهد تا او در مورد تمام جزئیات صحبت کند .
- یک وکیل خوب باید اطلاعات به روز داشته باشد ؛ با گذر زمان شرایط زندگی افراد عوض شده و در نتیجه قوانین مقتضی نیز تغییر کرده اند . بنا براین اطلاعات قدیمی دیگر کاربرد چندانی ندارند و برای اینکه یک وکیل بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد باید اطلاعات خود را به روز نماید .