وکیل پایه یک در تبریز
تقدیم دادخواست یا شکاییه به مراجع قضایی و پیگیری پرونده در این مراجع، برای افراد عادی و بدون حضور وکیل پایه یک دادگستری در تبریز نیز امکان پذیر است. با این حال، به دلیل اینکه افراد عادی از دانش حقوقی و تجربه کافی برخوردار نبوده و در بسیاری از موارد ممکن است به شکست در دعوا و تضییع حقوق قانونی خود برسند، استفاده از وکیل با تجربه ضروری است. انتخاب یک وکیل با تجربه می تواند احتمال بروز چنین پیامدهایی را کاهش داده و شانس موفقیت در پرونده قضایی را افزایش دهد.
وکیل پایه یک دادگستری، یکی از مفاهیمی است که در جامعه به طور گسترده استفاده می شود، اما برای بسیاری از افراد هنوز یک مفهوم مبهم است. به این صورت که این افراد در تشخیص مفهوم وکیل پایه یک در تبریز از مفاهیم مشابهی مانند کارآموز وکالت، مشاور حقوقی و وکیل قوه قضاییه، دچار اشتباه می شوند.
وکیل پایه یـک دادگستری کیست؟
در صورتی که تا کنون با مشکلات قانونی مواجه شده اید و برای استفاده از خدمات یک وکیل مشورت نموده باشید، ممکن است با اصطلاحات مشابهی مانند “وکیل پایه یک در تبریز “، “وکیل قوه قضاییه” و “وکیل تلفنی” آشنا شده باشید. به همین دلیل، در این بخش از مقاله به توضیح مفهوم وکیل پایه یک دادگستری می پردازیم و در بخش بعد، تفاوت بین وکیـل پـایـه یک دادگستری و وکیل قوه قضاییه را بررسی می کنیم.
افرادی که در حوزه حقوق، فقه و حقوق و یا حقوق تحصیل کرده و به عنوان وکیل فعالیت میکنند، باید در یک آزمون به نام آزمون وکالت شرکت نمایند. یکی از مؤسساتی که این آزمون را برگزار میکند، کانون وکلای دادگستری است. پس از قبول شدن در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری، فرد می تواند پروانهای از کانون وکلای دادگستری دریافت کند. که به آن پروانه کارآموزی میگویند. کارآموز کانون وکلای دادگستری باید یک زمان مشخص را در حیطه آموزش حرفه ای وکالت، تحت نظارت کانون وکلای دادگستری طی کند، که به این دوره، دوره کارآموزی میگویند.
بعد از اتمام دوره کارآموزی و در حالتی که کار آموز وکالت، تمام تکالیف کارآموزی را به صورت صحیحی انجام داده باشد. وی ملزم است تا در آزمون نهایی کانون وکلا شرکت کند. این آزمون که آزمون اختبار می نامند. در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار شده و کارآموزانی که در آن قبول شوند. پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت کرده و به عنوان وکیل پایه یـک در تبریز شناخته می شوند. در نتیجه در پاسخ به این سوال که وکیل پایه یک در تبریز کیست؟ بایستی گفت:
وکـیل پایه یک در تبریز، وکیلی است که بعد از قبولی در آزمون کارآموزی کانون وکلا دادگستری، دوره کارآموزی وکالت را با موفقیت طی کرده و در پایان دوره کارآموزی، در آزمون اختبار کانون وکلا نیز قبول شده و به این ترتیب، پروانه وکالت پایه یک دادگستری را از کانون وکلا دریافت کرده است.
تفاوت وکـیل پایـه ۱ در تـبریز با وکیل قوه قضاییه
اکنون که مفهوم وکیل پایه یک دادگستری را توضیح دادیم و این مفهوم برای شما واضح گردید، در ادامه به توضیح تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه می پردازیم. در حالت کلی، دو نهاد در کشور ما هر ساله، اقدام به برگزاری آزمون وکالت می نمایند که این دو نهاد عبارت هستند از : کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه. قبول شدگان در هر یک از دو این آزمون ملزم بوده تا بعد از قبولی در آزمون، دوره کارآموزی را بر اساس مقررات نهاد مربوطه طی کرده تا بعد از طی موفقیت آمیز این دوره، با شرکت در آزمون نهایی پروانه وکالت دریافت کند. با توجه به این توضیحات و آنچه که در بخش قبل در تعریف وکیل پایه یک در تبریز گفتیم، اکنون می توانیم وکیل قوه قضاییه را بدین صورت تعریف نماییم:
وکیل قوه قضاییه، وکیلی است که در آزمون وکالت قوه قضاییه شرکت نموده و در این آزمون قبول گشته، سپس دوره کارآموزی وکالت را نیز با موفقیت به پایان رسانده و بعد از اتمام دوره کارآموزی، در آزمون وکالت نهایی نیز حد نصاب نمره را کسب کرده است و موفق به دریافت پروانه وکالت شده و عنوان وکیل قوه قضاییه را به دست آورده است.
تفاوت وکیل پایـه ۱ با کارآموز وکالت
یکی دیگر از مفاهیمی که معمولا با مفهوم وکیل پایه یک دادگستری اشتباه گرفته شده و محل سوال می باشد، مفهوم کارآموز وکالت است. در توضیح تفاوت وکـیل پـایه یک در تبریز با کارآموز وکالت بایستی گفت که:
کارآموز وکالت، فردی است که در آزمون کارآموزی کانون وکلا دادگستری پذیرفته شده است و پروانه کارآموزی دریافت کرده است. این فرد، اگرچه حق وکالت در برخی از پرونده های حقوقی را داشته و عرفا وکیل به شمار می رود، ولی در حقیقت کارآموز وکالت بوده و تا پیش از پذیرش در آزمون نهایی وکالت کانون وکلا یعنی آزمون اختبار، وکیـل پایه یک در تبریز محسوب نشده و حدود اختیارات وی از حدود اختیارات وکیل دادگستری محدودتر است.
در برابر، وکیل پایـه یک دادگستری، شخصی است که دوره کارآموزی را با موفقیت به پایان رسانده. و در آزمون نهایی وکالت کانون وکلا یعنی آزمون اختبار نیز حد نصاب قبولی را کسب نموده و در آخر، پروانه وکالت پایه یک را از کانون وکلا دریافت کرده است.
مشاوره با وکــیل پایه یک در تبریز
یکی از خدماتی که بیشتر افراد جامعه حداقل برای یک مرتبه، آن را دریافت نموده و به منظور یافتن آن جستجو نموده اند. مشاوره با وکیل پایه یک است. مشاوره با وکیل پایه یک ممکن است با اهداف گوناگون انجام گیرد که بعضی از این اهداف عبارت هستند از:
- بعضی از افراد دارای پرونده حقوقی در دادگستری می باشند ولی توانایی مالی مورد نیاز برای گرفتن وکیل را ندارند. این افراد ترجیح می دهند تا با مشاوره با وکیل پایـه یک در تبریز، از نکات حقوقی مربوط به پرونده خود مطلع شده و شانس پیروزی خود را در آن دعوای حقوقی افزایش دهند.
- بعضی دیگر از افراد، با قصد انتخاب وکیل اقدام به مشاوره با وکیل پایـه یک دادگستری می نمایند. این افراد در صدد بوده تا از راه مشاوره با وکـیل پایه یک دادگستری، از کلیات روند حقوقی پرونده خود مطلع شده. و طبق توافق با وکیل مورد نظر، در آخر اقدام به انعقاد قرارداد وکالت با آن وکیل کرده و پیگیری پرونده حقوقی خود را به وی بسپارند.
- در این میان، گروهی از اشخاص نیز وجود دارند که بی آنکه دارای پرونده حقوقی در دادگستری باشند. صرفا بر اساس دریافت اطلاعات تخصصی در رابطه با مورد حقوقی خود و جلوگیری از دعاوی و مشکلات حوقی خود در آینده به مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری می پردازند. برای مثال، شرکتی که قصد انعقاد یک قرارداد حقوقی مهم را دارد. از فرصت مشاوره با وکیل پـایه یک دادگستری به کار برده تا قرارداد را به نحو صحیحی منعقد نموده. و از مشکلات آینده جلوگیری کند.
اگرچه تعرفه مشاوره وکیل دادگستری به اندازه هزینه انعقاد قرارداد وکالت با وکـیل پایه یک در تبریز نبوده. ولی بایستی به این نکته توجه داشت که با توجه به میزان تجربه کاری و شهرتی که وکیل مورد نظر شما ممکن است داشته باشد. مبلغ حق مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری نیز گاهی میتواند رقم قابل توجهی باشد. که بهتر است پیش از اخذ وقت از دفتر وکیل و اقدام به مشورت با وکیل پـایه یک دادگستری از میزان آن مطلع گردید.
وظایف وکیل پایـه یک
آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری که در سال 1400 به تصویب رسیده است. در ماده 76 خود ، وظایف وکیل پایه یک در تبریز را تعیین نموده است. به موجب این ماده، مهم ترین وظایف وکیل پایه یک دادگستری عبارتند از:
- وکیل پایـه یک در تبریز بایستی پیش از طرح دعوا برای موکل خود و بعد از آن در تمام مراحل دادرسی، در جهت ایجاد صلح و سازش میان طرفین پرونده تلاش کند.
- وکیل موظف است که متن وکالت نامه و قرارداد مالی با موکل را به نحو کاملا واضح و با قید دقیق رقم حق الوکاله منعقد نموده و یک نسخه از وکالت نامه را به موکل تحویل دهد.
- وکیل پایه یک در تبریز بایستی در مقابل اسنادی که از موکل دریافت می نماید، به موکل رسید بدهد.
- وکیل از دریافت هر گونه وجه یا مال یا سند از موکل، علاوه بر آنچه مورد توافق قرار گرفته، ممنوع است.
- وکیل موظف است بعد از انعقاد قرارداد وکالت با موکل، دادخواست، شکواییه و لوایح مرتبط با پرونده حقوقی موکل را تنظیم کرده. جز در موارد عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه، در جلسات دادرسی حاضر شده و در حدود متعارف، پرونده قضایی موکل را پیگیری کند.
- در آخر، وکیل پایه یک در تبریز، موظف است که تمامی ابلاغیه های مربوط به پرونده قضایی موکل به خصوص رای صادره را در موعد قانونی، دریافت و مشاهده کرده. و موکل را از ابلاغ مربوطه اطلاع رسانی کنید.