وکیل دعاوی تجاری
وکیل دعاوی تجاری بیان می دارد: در حال حاضر با گسترش علوم گوناگون و پیشرفت علم و تکنولوژی آن چنان حوزه و گستره علوم گوناگون وسیع و گسترده گردیده است که هیچ انسانی نمیتواند ادعا نماید که حتی در یک عنوان علمی به کلیه شاخه های آن مسلط است در پی توسعه روابط تجاری و بازرگانی، بروز اختلافات ناشی از این معاملات تجاری و بازرگانی هم گسترش پیدا کرده است.
این وکیل دعاوی تجاری ادامه داد: یکی از مسائلی که همواره مورد توجه طرفین یک رابطه تجاری است. این می باشد که اختلافات راجع به آن رابطه حقوقی به چه کیفیتی و با چه راهکارهایی بایستی حل و فصل گردد. بدیهی است اگر این اختلافات با روش های مناسب و سریع رسیدگی نشود، پیامدهای فراوانی از جمله: اتلاف وقت، توقف سرمایه در گردش و ورود خسارت برای طرفین می گردد.
وکیل تجاری
وکیل دعاوی تجاری درباره ی وکیل تجاری اینگونه بیان می شود: وکیل تجاری کسی است که متخصص در امور تجاری است. امور تجاری شامل امور تاجر، امور شرکت ها، اسناد تجاری، ورشکستگی تاجر و شرکت های تجاری، انعقاد قراردادهای تجاری و بازرگانی، دعاوی میان شرکت و شرکا، معاملات تجاری و معاملات بین المللی تجاری، جوینت ونچر، سوئیفت و اعتبارات اسنادی، قراردادهای حمل و نقل بین المللی، سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم خارجی و… است.
انواع دعاوی تجـاری
دعاوی تجاری با عنایت به سرفصل های قانون تجارت عبارت هستند از:
دعاوی مربوط به تجار و اعمال تجاری
- حق العمل کاری
- عملیات صرافی
- تصدی به حمل و نقل
- عملیات بیمه و صرافی
- تصدی به امور نمایشگاهی
- معاملات برواتی
کشتی سازی - دلالی
- عاملی
دعاوی مربوط به شرکت های تجاری
- تشکیل شرکت
- انحلال شرکت
- حل اختلاف افراد علیه شرکت ها
- حل اختلافات بین شرکای شرکت
- الزامات مربوط به اداره شرکت ها
دعاوی مربوط به اسناد تجـاری
- مطالبه وجوه مربوط به اسناد تجاری – چک و سفته
- بطلان صدور اسناد تجاری و بی اعتباری آن ها
- اعلام مفقودی اسناد تجاری
- ضمانت تجاری
دعاوی مربوط به نظام ورشکستگی تجار
- ورشکستگی به تقصیر
- ورشکستگی به تقلب
- ورشکستگی عادی
وظایف وکیل دعاوی تجاری
وکیل تجاری باید در خدماتی که به موکل خود ارائه میدهد، توانایی سر و سامان دادن به امور مربوط به معاملات را داشته باشد. وکلای تجاری معمولاً مهارتهای زیادی در حوزه تجارت دارند و قادرند به امور تخصصی مربوط به قوانین و مقررات تجارت، قراردادهای مالی و سایر امور مرتبط با تجارت به خوبی بپردازند. وظایف یک وکیل تجاری متعدد و گوناگون هستند و شامل موارد زیر می شوند:
- ثبت شرکت: وکیل متخصص در این حوزه می تواند با در نظر گرفتن نوع شرکت و قوانین و مقررات مربوطه، بهترین راهکار برای ثبت یک شرکت را پیشنهاد دهد.
- انعقاد قراردادها: وکیل تجاری مسئولیت انعقاد قراردادهای مرتبط با شرکتها و موسسات مالی را بر عهده دارد و میتواند قراردادها را بررسی و امضا کند.
- حل و فصل اختلافات: وکیل تجاری میتواند در حل و فصل اختلافات مرتبط با امور تجاری بین شرکتها و همچنین بین شرکای مختلف نقش مهمی ایفا کند.
- نمایندگی در جلسات: وکیل تجاری میتواند به عنوان نماینده شرکت در جلسات مربوط به امور تجاری حضور یابد و نقش فعالی را در تصمیمگیریها داشته باشد.
- مطالبه اسناد تجاری: یکی از وظایف وکیل تجاری متخصص در امور شرکتهای تجاری، مطالبه اسناد تجاری مانند سفته و چک است.
- تنظیم قراردادهای تجاری: وکیل تجاری میتواند قراردادهای مختلفی نظیر خرید و فروش املاک و مستغلات را تنظیم و عقد کند.
- نظارت بر قراردادها: وکیل تجاری مسئولیت نظارت دقیق و کاربردی بر قراردادهای مرتبط با شرکتها و موسسات مالی را بر عهده دارد.
در کل، وکیل تجاری با داشتن تخصص و تجربه در حوزه تجارت، میتواند به موکل خود در امور مربوط به تجارت کمک کند و از سر و سامان دادن به این امور بر عهده گیرد.
لازمه حضور وکیل دعـاوی تجاری در شرکت ها
وکیل دعاوی تجاری بیان می دارد که وکیل تجاری از آن جهت مهم می باشد که تجارت از اموری است که در تمام جوامع گستردگی خیلی داشته است و بیشتر افراد را مشغول خود نموده است. به علت همین گستردگی و کثرت افراد دخیل در این زمینه، خیلی از قوانین و مقررات تجاری در سطح حقوق بین الملل و حقوق داخلی کشورها برای ساماندهی به روابط تجاری اشخاص و حل و فصل دعاوی ناشی از آن تدوین گردیده است.
قانونگذار تاجر را شخصی دانسته که شغل معمولی خود را معاملات تجارتی قرار دهد. تاجر می تواند شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد. در حقوق ایران به دلیل قدیمی بودن قانون تجارت و عدم اصلاح آن، مشکلاتی در عمل ایجاد گردیده و قانون تجارت مصوب 1311 پاسخگوی نیازهای تجاری جدید نمی باشد. و این امر مشکلاتی در عمل ایجاد نموده است که همراه با سودجویی و اقدامات غیرقانونی بعضی تجار، منجر به ایجاد دعاوی تجاری زیادی شده است که یک وکیل تجاری بایستی در آن مهارت پیدا نماید.
معاملات تجاری حکمی یا تبعی به اعتبار تاجر بودن متعاملین یا یکی از آنها تجاری شناخته می شوند:
1. تمامی معاملات میان تجار و کسبه و صرافان و بانک ها
2. همه ی معاملات که تاجر با غیر تاجر برای حوائج تجارتی خود می کند.
3. تمامی معاملاتی که اجزا یا خدمه یا شاگرد تاجر برای امور تجارتی ارباب خود می کند.
4. تمامی معاملات شرکت های تجارتی
نحوه ی طرح و رسیدگی دعاوی تجاری
وکیل دعوای تجاری بیان می کند، دعاوی تجاری نیز همانند سایر دعاوی طرح می گردد. در حال حاضر برای تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در کل کشور طرح هر گونه دعوی باید از راه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام شود. متقاضی طرح دعاوی تجاری اعم از وکیل دعاوی تجاری یا اشخاص عادی باید با در دست داشتن مدارک مستند دعوا به این دفاتر مراجعه و دادخواست خود را ثبت کند.
وکیل دعوای تجاری بیان می دارد. برخی از دعاوی تجاری به دلیل تخصصی بودن نیازمند این می باشد که مقام رسیدگی کننده به این دعاوی اطلاعات جامع و مانعی در این حوزه داشته باشد. و قابل رسیدگی از طرف تمام قضات نیست.
وکیل دعاوی حقوقی
وکیل دعاوی تجاری بیان داشت: درباره ی دعاوی تجاری بیشتر اوقات قانون تجارت تعیین کننده می باشد. و دعواهایی که مطرح می گردد. اغلب از قراردادهای تجاری نشات می یابد. در قوانین تجارت قابلیت های تجاری در نظر گرفته شده است که از آن جمله سرعت اجرا و تضمینات خاصی می باشد که ذات دعاوی تجاری در مقایسه با دیگر مباحث حقوقی می طلبد. و اینکه صرفا شخصی آشنا به قواعد و قوانین حوزه تجارت باشد لازم نیست و نیاز است که عملا نیز در زمینه دعاوی تجاری فعالیت داشته باشد.
به همین علت است که وکیل دعاوی تجاری و بازرگانی آگاه به مقررات و قوانین تجاری زمانی که بطور تخصصی در حوزه دعاوی تجاری فعالیت می نماید. و وکالت دعاوی تجاری را مورد اصلی کار خود قرار داده است علاوه بر اینکه میتواند در مراحل مذاکرات تجاری و بستن قرارداد که آغاز رابطه و پیش بینی وقایع آینده می باشد عملکرد خوبی داشته باشد بلکه میتواند در مطرح نمودن یک دعوای تجاری و یا دفاع در یک دعوا موفق عمل نماید.