جهت داشتن وکیل در تبریز برای ازدواج می توانید به جستجوی وکیل از سامانه جستجوی وکلای کانون مرکزی ، اقدام کنید . به دلیل اینکه امر ازدواج نیازمند برخی ملاحظات حقوقی می باشد ، وجود وکیل جهت مطلع کردن شما از این حقوق همچون ؛ اهلیت طرفین ،موانع ازدواج و مهریه ، آثار خوبی به همراه خواهد داشت .
وکیل در تبریز برای ازدواج
یکی از نیازهای جامعه امروزی مشاوره حقوقی برای ازدواج است . در کشور عزیزمان ایران خانواده از اهمیت زیادی برخوردار است از همین جهت اغلب جوانان تشویق می شوند که با ازدواج صحیح ، تشکیل خانواده دهند . متأسفانه گاهی عدم اطلاع کافی جوانان از موضوعات حقوقی و معنوی پیرامون ازدواج سبب شکست این ازدواجها می گردد . اگر به دنبال وکیل ازدواج در تبریز هستید ، می توانید به جستجوی وکیل در تبریز از طریق سامانه بپردازید . طلاق و موضوعات پیچیده آن سبب شده که جوانان از تشکیل خانواده و ازدواج دوری کنند. در دراز مدت و با رصد زندگی جوان جامعه متوجه آسیب های روحی و روانی این مشکل در اجتماع هستیم . جهت دریافت انواع مشاوره حقوقی ازدواج رایگان و مشاوره حقوقی قبل از ازدواج می توانید از طریق وبسایت دکتر علی جاوید ، جواب سوالات حقوقی ازدواج را دریابید .
ملاحظات حقوقی ازدواج در تبریز: نقش وکیل
- قصد و رضای طرفین : قصد طرفین ، یعنی زوجین قصد انجام عقد را داشته باشند . خواب ، مستی و بی هوشی ، این قصد را زایل می کند . داشتن قصد، شرط صحت عقد می باشد، بدین معنی که نبود آن، موجب بطلان عقد است .
- اهلیت طرفین : اهلیت به معنی عاقل ( دیوانه یا مجنون نبودن طرفین)، بالغ ( به سن بلوغ رسیدن) و رشید بودن طرفین است. بر اساس ماده 1041 قانون مدنی، عقد نکاح دختر، قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر، قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی، با اجازه ولی و داشتن حکم دادگاه انجام می شود و برای ازدواج دختران در صورت بکارت در بالاتر از سن مذکور ، نیز اجازه ازدواج از سوی پدر یا جد پدری، الزامی می باشد .
- موانع ازدواج : مواردی ، مانند قرابت به معنای محرمیت نسبی و سببی، شوهر داشتن زن، عده زن در مورد طلاق، وفات و انقضای مدت عقد موقت که طول مدت عده، برای هر یک در قانون تعیین شده است، طلاق مرتبه سوم و نهم، غیر مسلمان بودن، بدین معنی که ازدواج دائم مرد یا زن مسلمان با غیر مسلمان جایز نیست، داشتن چهار همسر دائمی برای مرد که شرعا و قانونا ، از موانع ازدواج محسوب می شوند .
- مهریه : مهریه ، حقی مالی است برای زوجه که می تواند به صورت منقول ( سکه ، وجه نقد و …) یا غیر منقول ( زمین و ملک ) تعیین شود . مهریه به دو شکل عندالمطالبه و عند الاستطاعه، تعیین می شود . اگر به دنبال وکیل در تبریز هستید ، می توانید از سامانه وکلای کانون مرکزی اقدام به جستجوی وکیل نمایید .
انواع مهریه و سایر ملاحظات
- مهریه عندالمطالبه : زوجه، در هر زمانی، می تواند مهریه عندالمطالبه را از زوج تقاضا و دریافت نماید و در صورت امتناع از پرداخت، از اموال وی وصول، می شود .
- مهریه عندالاستطاعه : این نوع از مهریه، تنها در صورت استطاعت مالی زوج پرداخت می شود و در صورتی که زوج، مال دار نباشد یا اموال او توسط زوجه و دادگاه شناسایی نشود، قابل پیگیری نیست .
- نفقه : بر اساس ماده 1107 قانون مدنی، نفقه شامل، همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن می شود. مثل مسکن، پوشاک، غذا، اثاثیه منزل و هزینه های درمان و حتی خادم، در صورتی که زن عادت به داشتن خادم داشته باشد و یا به واسطه مریضی، نیاز به آن داشته باشد.
- اجرت المثل : طبق تبصره ماده 336 قانون مدنی: « چنانچه، زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار، اجرت المثل تعلق می گیرد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید.»
- وعده ازدواج : خواستگاری ، نامزدی و هر آنچه قبل از اجرای عقد نکاح اتفاق میافتد ، با عنوان وعده ازدواج شناخته می شوند و برای طرفین ، ایجاد التزام نمی کنند . اگر به دنبال وکیل در تبریز هستید ، می توانید از سامانه وکلای کانون مرکزی اقدام به جستجوی وکیل نمایید .
- تمکین : انجام وظایف همسری ، از سوی زوجه تمکین، نامیده می شود. از آنجا که مرد، ریاست خانواده را بر عهده دارد، تمکین و اجرای وظایف همسری نیز برعهده زن می باشد . تمکین در حقوق ، به دو نوع تمکین عام و تمکین خاص تقسیم می شود .
موضوعات حقوقی وکیل ازدواج
موضوعات حقوقی مربوط به ازدواج دو دسته هستند : امور حقوق مالی و غیر مالی . بعضی از مصادیق موضوعات حقوقی مالی عبارتند از ؛ مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ، جهیزیه و هدیه های خواستگاری . موضوعات غیرمالی در مشاوره حقوقی ازدواج مسائلی از قبیل : ترک انفاق کیفری و دیگر موضوعات کیفری خانواده ، قرابت و نسبیت ، حضانت و سرپرستی . انواع موضوعات حقوقی ، موضوعات حقوقی خانواده و مدارک لازم برای وکالت ازدواج از جمله مباحث امروزی است که بسیار مورد جستجو واقع شده است . جهت جستجوی وکیل در تبریز برای موضوعات حقوقی شما ، می توانید از سامانه به جستجو بپردازید . اگر به دنبال وکیل در تبریز برای خانواده هستید ، می توانید از سامانه ی جستجوی وکلای کانون مرکزی اقدام کنید .
مشاوره حقوقی ازدواج موقت
ازدواج یا همان عقد نکاح ، به دو روش دائمی و موقت امکانپذیر است. بعضی از افراد جامعه، به دلایل متفاوت مانند: شناسایی کامل تر طرف مقابل ، در دوران نامزدی نکاح موقت را انتخاب می نمایند . همچنین ، عقد موقت در مقایسه با عقد دائم دارای قوانین و احکام متفاوتی است. به همین منظور توضیحاتی در زمینه مشاوره حقوقی ازدواج موقت ضروری است. در ازدواج موقت: حتماً باید مدت عقد و مقدار مهریه در هنگام جاری شدن عقد مشخص گردد. چنانچه تعیین نگردد عقد باطل است. پایان عقد موقت، یا با تمام شدن مدت عقد هست یا با بخشیدن مابقی مدت عقد امکانپذیر است. همچنین، زوج میتواند وکالت پایان عقد را به زوج بدهد. به این معنا که زوجه هر زمان که تمایل داشته باشد بتواند به عقد موقت پایان دهد. در ازدواج موقت زوجین از یکدیگر ارث نمیبرند اما به فرزند حاصل از این ازدواج، ارث تعلق میگیرد. همچنین در ازدواج موقت زوج ملزم به پرداخت نفقه نیست مگر در شروط حین عقد الزام نفقه ذکر شده باشد. جهت جستجوی وکیل در تبریز برای موضوعات حقوقی شما ، می توانید از سامانه به جستجو بپردازید .
تعریف عقد نکاح با وجود وکیل
عقد نکاح به قراردادی بین زن و مرد گفته می شود که بر روی دفتری که به اصطلاح به آن عقدنامه گفته می شود ثبت شده و به امضای هر دو طرف ( زن و مرد ) می رسد . عقد نکاح که در اصطلاح عام به آن ازدواج گفته می شود در یک دفترخانه رسمی و در حضور شاهدین و عاقد به ثبت می رسد . شروط ضمن عقد نیز برای طرفین قرائت می شوند و پس از تصمیم گیری و موافقت با شروط به امضای هر دو طرف می رسد . تعدادی از شروط ضمن عقد برای زن که مرد می تواند آنها را قبول کند و یا نه ، شامل ؛ حق طلاق ، حق تحصیل و کار کردن ، مهریه ، حق سفر به خارج از کشور ، حق حظانت فرزندان ، تقسیم اموال و … می شوند . وکالت در عقد نکاح زمانی برای فرد پیش میآید که یکی از طرفیت نکاح مرد یا زن به دلایلی مختلف مانند مهاجرت ، سفر ، جنگ ، مأموریت طولانی مدت کاری و دلایل موجه نتواند در محضر و برای عقد حاضر شود . در چنین شرایطی فردی که نتوانسته حضور یابد و حتی هر دو طرف ازدواج می توانند برای خود وکیل اختیار کنند که بهصورت غیابی صیغه عقد را جاری کند . در چنین شرایطی وکیل در تبریز با در نظر گرفتن تمام شروط ذکر شده موکل خود و در نظر گرفتن خیر و صلاح موکل مفاد و شرایط را اعلام کرده و با موافقت طرف مقابل صیغه عقد بهصورت غیابی و در حضور وکیل جاری میشود .
وکالت مطلق در تعریف عقد نکاح با وجود وکیل
همانطور که میتوان از نام این نوع وکالت حقوقی در ازدواج برداشت کرد این است که موکل اختیارات مطلق برای انتخاب همسر را بر عهده وکیل خود میگذارد ، در این شرایط وکیل میتواند بنا بر مصلحت شخص موکل و در نظر گرفتن شرایط فردی را به عقد موکل درآورد . این نوع وکالت باز هم استثنائی دارد و آن این است که وکیل در تبریز نمی تواند موکل را به عقد خود درآورد ؛ مگر آنکه موکل صراحتاً اعلام کرده باشد و یا در وکالت نامه عنوان شده باشد که وکیل میتواند شخص موکل را به عقد هرکسی حتی خودش درآورد .
وکالت عام در تعریف عقد نکاح با وجود وکیل
این نوع از وکالت حقوقی در ازدواج بدین معناست که موکل به طور عام ، اختیار را به وکیل داده است بدین ترتیب وکیل می تواند هر فردی را که بخواهد به عقد نکاح موکل خود درآورد . در این نوع وکالت موکل از جملاتی مانند همه و یا هرکس استفاده میکنند ، برای مثال اعلام می دارند که وکیل در تبریز می تواند هر کسی را به عقد نکاح او درآورد که در اینجا خود وکیل را هم شامل میشود . در وکالت عام ، وکیل با در نظرگیری صلاح و مصلحت موکل و در نظرگیری سایر شرایط موکل را به عقد فردی که خودش هم می تواند باشد در میآورد . در هر شرایطی موکل میتواند عقد را قبول نکند و طبق قانون اگر با شرایط عقد موافقت نداشت اجازه ابطال عقد را دارد و اگر هم شرایط را قبول داشت آن را پذیرفته و امضا کند .
عقد نکاح و شرایط حضور وکیل
ضمن اینکه وکالت در ازدواج برای افرادی که ممکن است به دلایل مختلفی نتوانند در زمان عقد خود حضور فیزیکی داشته باشند، برای تسهیل امر ازدواج و عقد ایشان کاملاً قانونی و شرعی است، اما یکسری شرایط برای این نوع عقد وجود دارند که اگر رعایت نشوند و یا وکیل در انجام آنها کوتاهی کند ، می توانند منجر به ابطال عقد نکاح شده و موکل میتواند عقد را باطل کند . در زیر به این موارد و شروط وکالت در عقد نکاح که در ماده ۱۰۷۳ قانون مدنی بدان پرداخته شده است ، خواهیم پرداخت . مقاله ی ( مشکلات و راه حل های رایج ازدواج ) می تواند شرایط حضور وکیل را بیشتر برای شما توجیه کند .
- در زمانی که وکیل شروط ضمن عقد که موکل اعلام کرده است را رعایت نکند و یا موارد جدیدی به آن بی افزاید و در مجموع طبق سلیقه خود عقد نکاح غیابی را جلو ببرد، موکل حق ابطال عقد را دارد.
- وکیل نباید از حدود اختیارات خود خارج شود و مواردی از خواستههای موکل را کم و زیاد کند؛ یکی از مصادیق خروج از محدوده اختیارات وکیل میتواند این باشد که مثلاً موکل خواسته مردی در حدود سنی مشخص به عقد وی درآورد اما وکیل با علم به اینکه سن طرف مقابل موکل خود در آن محدوده نمیگنجد باز هم صیغه عقد را جاری سازد.
- یکی دیگر از مواردی که میتواند منجر به ابطال عقد از سوی موکل گردد این است که وکیل به هر دلیلی بخواهد موکل را به عقد خود درآورد. در این شرایط درصورتیکه موکل در شروط ضمن عقد خویش گفته باشد که میتوانی مرا به عقد مردی که خودت هم شامل آن هستی، میتواند موکل را به عقد خود درآورد. پس در اینجا گفته موکل باید رعایت شود و اگر وکیل بدون موافقت موکل، او را به عقد خود درآورد، موکل میتواند آن عقد را باطل اعلام کند .
- بهتر است این موارد صراحتاً توسط موکل اعلام شود تا در زمان جاری شدن صیغه عقد احتمال قصور و کوتاهی و اشتباه وکیل از بین برود . اگر به دنبال وکیل در تبریز هستید ، می توانید از سامانه وکلای کانون مرکزی اقدام به جستجوی وکیل نمایید .