در صورت پشیمانی از شکایت خود می توانید به پس گرفتن شکایت خود اقدام کنید ، نحوه پس گرفتن شکایت با داشتن یک وکیل حرفه ای و طی درست مراحل آن ، روندی بسیار آسان می باشد . وکیل دکتر علی جاوید در رابطه با این موضوع می تواند مشاوره های لازم را ارائه دهد .
نحوه پس گرفتن شکایت
استرداد شکایت به معنای پس گرفتن ، ترک دعوا و انصراف از حق موضوع دعوا میباشد . در این مرحله ، شاکی یا مدعی خصوصی می تواند از شکایت خود صرف نظر کرده ، و به جهت مصلحتی که برای خود در استرداد دعوا میبیند ، مایل به صدور حکم از سوی دادگاه نمیباشد . استرداد در واقع به معنای باز پس گرفتن و رها کردن است . استرداد شکایت همان پس گرفتن شکوائیه و چشم پوشیدن از شکایت میباشد ، در واقع استرداد شکایت همان مفهوم گذشت شاکی و مدعی خصوصی است . استرداد شکایت معادل استرداد دعوا ، ذکر شده در فصل پنجم قانون آیین دادرسی مدنی است ، که از نظر زمانی و آثار با یکدیگر متفاوت میباشند . این یعنی حتی اگر پس از تنظیم شکوائیه احساس کردید ، عمل بیهوده یا بدی مرتکب شده اید می توانید جهت استرداد شکایت اقدامات لازم را انجام دهید . جهت پس گرفتن شکایت مدارکی مورد نیازتان می باشد از جمله ؛ کارت ملی ، رونوشت شکوائیه ، شماره پرونده و شماره بایگانی خود . شایان ذکر است که در تمامی روند های قضایی یا برای انجام امور اداری و حقوقی باید مدارکی را ارائه کنیم که جهت تحقق هدف ما لازم است و علاوه بر آن سمت ما را در ماجرا نشان می دهد . بنابراین بدیهی است که اگر به عنوان شاکی قصد پس گرفتن شکایت خود را داریم باید ابتدا مدارک هویتی و دیگر مدارک لازم را به قسمت اداری دادسرا و یا دادگاه مربوطه ارائه نماییم . نحوه پس گرفتن شکایت در قانون ما برای افراد میسر است .
پس گرفتن شکایت در انواع جرایم
همانطور که گفتیم در صورت پشیمانی از شکایت ، می توانید اقدام به استرداد آن کنید . استرداد شکایت در انواع جرایم متفاوت می باشد که در ادامه به توضیح آن پرداخته ایم . کافی است از نحوه پس گرفتن شکایت مطلع باشید .
در جرایم غیر قابل گذشت
در جرایم غیر قابل گذشت ، پس گرفتن شکایت تاثیراتی در روند رسیدگی و مجازات متهم دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد . یکی از جرایمی که غیر قابل گذشت است و پس گرفتن شکایت در آن باعث فرار متهم از مجازات های تعیینی نمی شود ، کلاهبرداری است . ماده 277 قانون آیین دادرسی کیفری در پاسخ به این سوال می گوید که ؛ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم غیرقابل گذشت بعد از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرف نظر نماید ، محکوم علیه تنها می تواند با استناد به استرداد شکایت از دادگاه صادرکننده ؛ حکم قطعی درخواست کند تا در میزان مجازات تجدیدنظر انجام شود . که در این مورد نحوه پس گرفتن شکایت در دادگاه به صورت زیر می باشد :
- مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد .
- رای بعد از روال بالا و پس گرفتن شکایت ، رای قطعی می باشد .
- به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده رسیدگی می کند .
در جرایم قابل گذشت
اگر شما در هنگام وقوع جرم قابل گذشت ، بزه دیده هستید و یا به عبارت دیگر ؛ فردی هستید که متحمل آسیب شده است و به عنوان شاکی شکایتی را در دادگاه صالح مطرح کرده اید . حال به هر دلیلی پشیمان هستید و قصد استرداد و پس گرفتن شکایت خود را دارید ، می توانید در دادگاه صالح درخواست استرداد و پس گرفتن را مطرح کنید . در این صورت با توجه به اینکه دعوا در چه مرحله ای باشد قرار متناسب برای دعوای شما صادر می شود . برای نمونه می توانیم به نحوه پس گرفتن شکایت در دو قرار زیر اشاره کنیم :
- اگر دعوا در مرحله اجرای حکم باشد ، دادگاه قرار موقوفی اجرا صادر می کند .
- اگر دعوا در مرحله تعقیب باشد ، دادگاه قراری تحت عنوان قرار موقوفی تعقیب صادر می کند .
استرداد شکایت گزینه ای مناسب در صورت بیهودگی شکایت
در صورتی که از شکایت و یا دعوای خود منصرف شدید ، بهترین راه برای شما استرداد شکایت می باشد . برای این کار بایستی مراحل قانونی را طی کنید که در بالا آن ها را نام برده ایم . در حالت کلی استرداد و یا پس گرفتن شکایت با دانستن نحوه پس گرفتن شکایت روندی بسیار آسان خواهد بود .