اتهامات و یا شکایت های واهی توسط شاکی ، می توانند منجر به شکایت متهم از شاکی شوند . در واقع طبق قانون و مقررات اسلامی ، این حق به متهم داده شده است تا شخص بتواند اعاده حیثیت کند .
شکایت متهم از شاکی
شاید برای شما سوال باشد که ؛ آیا متهم میتواند از شاکی شکایت کند ؟ در جواب باید بگوییم بله . در صورتی که فردی با ادعای دروغین حرمت شما را هتک کرده و آبروی شما را از بین ببرد ، می توانید برای اعاده حیثیت خود از فرد شاکی ، شکایت متهم از شاکی را مطرح نمایید . از آنجا که شکایتی کیفری محسوب می شود برای تنظیم شکایت نامه بهتر است با وکیل کیفری در تبریز مشورت نمایید . ادعای شرف به شاکی خصوصی نیاز دارد . برای طرح این شکایت ، شاکی باید به دادسرا مراجعه کرده و شکایت خود علیه افترا زننده را مطرح نماید . در صورتی که فردی با طرح شکایت آبرو ، شخصیت اجتماعی و حیثیت شما را از بین ببرد می توانید شکایت متهم از شاکی را علیه ایشان مطرح نمایید . به عنوان مثال اگر متهم به ارتکاب جرمی شوید و در ادامه ثابت شود که این جرم رخ نداده ، به منظور هتک حیثیت و احیای آبروی از دست رفته خود می توانید از فرد مقابل که با طرح شکایت غیر واقعی باعث از بین رفتن آبروی شما شده شکایت و دادخواست اعاده حیثیت را مطرح نمایید . به منظور تحقق این جرم ، اتهام ناروا باید به متهم وارد شده باشد و انتساب جرم به ایشان کاملا مشخص باشد . همچنین فردی که به ایشان اتهام وارد شده باید معین و مشخص باشد . اگر شاکی پس از رسیدگی به پرونده ، قادر به اثبات اتهامات وارد شده به متهم نباشد ، آن شکایت یا دعوا ؛ شکایت واهی محسوب شده و قرار منع تعقیب از سوی دادسرا یا دادگاه صادر می شود . اگر شکایت حیثیت و آبروی متهم را از بین برده باشد ، متهم قادر به طرح شکایت متهم از شاکی برای اعاده حیثیت از دست رفته خود خواهد بود .
مدارک و هزینه مورد نیاز طرح شکایت
مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت متهم از شاکی ، حکم یا قرار مبنی بر برائت می باشد . دیگر دلایل را بهتر است پس از مشورت با وکیل دادگستری تهیه نمایید و به پرونده خود پیوست کنید . برای طرح شکایت خود باید تمام مدارک و مستندات در دسترس را ارائه دهید و همراه طرح شکواییه به پرونده ضمیمه کنید . لازم به ذکر است که برای اثبات دعاوی مختلف می توان از اقرار ، شهادت ، قسامه ، سوگند و اسناد استفاده کرد . البته علم و آگاهی قاضی نیز در جریان پرونده های کیفری موثر است . مشورت با وکلای متخصص وب سایت مستر وکیل نیز تا حدودی شما را در اطلاع نحوه تکمیل مدارک و ضمائم مورد نیاز قرار می دهد .
- هزینه طرح شکایت : مراجع صالح رسیدگی به شکایت متهم از شاکی ، دادسراهای عمومی هستند . از این رو هزینه دادرسی با توجه به نحوه طرح شکایت در این مرجع تعیین می شود . هزینه طرح دعاوی کیفری چندان زیاد نیست . اما به طور کلی هزینه دادرسی از مرحله ثبت شکایت تا صدور رای و هزینه مرحله اجرا و تعرفه حق الوکاله وکیل ، هزینه های کارشناسی و ثبت شکواییه ؛ سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه اعلام می شود . به منظور کسب اطلاع از تعرفه انواع شکایت و کلیه خدمات قضایی می توان به قانون بودجه کشور مراجعه کرد .
شکایت متهم از شاکی در صورت رد شکایت شاکی
رد شکایت شاکی یعنی چه ؟ تشکیل پروندهها و شروع رسیدگی به آنها در دادگاه اغلب از طریق ارائه دادخواست از سوی خواهان (یا شاکی) صورت میگیرد . اگر دادخواست به درستی و اصولی تهیه نشده و مشکلات قانونی در آن وجود داشته باشد ، رد شکایت شاکی توسط دادگاه ممکن است رخ دهد . شکایت متهم از شاکی نیز به دلیل اصولی نبودن دادخواست شاکی ، ممکن است طرح شود .
- تقاضای غیر مجاز : در برخی موارد ، تقاضای شاکی ممکن است به دلیل عدم صحت یا عدم صلاحیت قانونی رد شود .
- عدم تطابق با قوانین : اگر شکایت شاکی با قوانین و مقررات حاکم در این زمینه تطابق نداشته باشد ، ممکن است رد شود .
- عدم اثبات اتهام : اگر شاکی نتواند ادله یا مدارک کافی را ارائه دهد تا اتهاماتش را اثبات کند ، ممکن است شکایت او رد شود .
- عدم صلاحیت قضایی : ممکن است موضوع مورد شکایت در دادگاه مربوطه قابل رسیدگی نباشد ، به عنوان مثال اگر موضوع مربوط به دیگر قضاوتها یا دیگر دستگاههای حل اختلاف باشد .
- مواردی که خارج از حیطه دادگاه باشند : ممکن است مسائلی که قابلیت حل آنها در قضایای مدنی یا کیفری نداشته باشد ، رد شوند . در هر صورت ؛ دلایل رد شدن شکایت شاکی ممکن است بسته به موضوع و شرایط هر پرونده متفاوت باشد و تصمیم در این خصوص به عهده مراجع قضایی است که با توجه به شواهد و ادله مطرح شده، تصمیم خود را میگیرند .