در صورتی که شکایت ارائه داده شده اصولی و استاندارد تهیه نشده باشد ، قوه قضائیه می تواند رد شکایت را به نفع متهم اعلام کند . در مواردی همچون ؛ تقاضای غیر مجاز شاکی و یا عدم تطابق دادخواست با قوانین ، ممکن است رد شکایت رخ دهد .
رد شکایت چیست ؟
همیشه تنظیم درست و اصولی دادخواست و شکواییه ، یکی از اصولی است که در قوانین و حتی محاکم قضایی کشور ، به آن توجه ویژه می شود و در صورت عدم توجه به این اصول و مقررات که بیشتر موضوعات در تنظیم دادخواست و شکوائیه را در بر میگیرد ، باعث خواهد شد که دادخواست و شکوائیه از سوی مقام رسیدگی کننده با قرار رد مواجه شود . اصولا در موضوعات حقوقی ، رد شکواییه را به علت عدم توجه به شرایط شکلی تنظیم آن ؛ رد شکایت گویند . در تنظیم شکوائیه بایستی یک سری اصول اساسی نوشتن شکواییه در انواع شکایت رعایت گردد ، در صورتی که یک دادخواست حقوقی کامل نباشد و شرایط شکلی تنظیم آن توسط خواهان دعوا رعایت نشده باشد ، دادگاه رسیدگی کننده قرار رد دادخواست مطرح شده را صادر خواهند کرد . شکواییه نیز در صورتی که تمام نکات و مبانی تنظیم آن را شاکی رعایت نکرده باشد ، دادسرا یا دادگاه کیفری رسیدگی کننده نمیتواند آن شکایت را رد نماید .
موارد رد شکایت شاکی
تشکیل پرونده ها و شروع رسیدگی به آنها در دادگاه ؛ اغلب از طریق ارائه دادخواست از سوی خواهان ( یا شاکی ) صورت میگیرد . اگر دادخواست به درستی و اصولی تهیه نشده و مشکلات قانونی در آن وجود داشته باشد ، دادگاه ممکن است رد شکایت را تصویب کرده و آن را شکایت واهی در نظر بگیرد .
- تقاضای غیر مجاز : در برخی موارد، تقاضای شاکی ممکن است به دلیل عدم صحت یا عدم صلاحیت قانونی رد شود .
- عدم تطابق با قوانین : اگر شکایت شاکی با قوانین و مقررات حاکم در این زمینه تطابق نداشته باشد، ممکن است رد شود .
- عدم اثبات اتهام : اگر شاکی نتواند ادله یا مدارک کافی را ارائه دهد تا اتهاماتش را اثبات کند، ممکن است شکایت او رد شود .
- مواردی که خارج از حیطه دادگاه باشند : ممکن است مسائلی که قابلیت حل آنها در قضایای مدنی یا کیفری نداشته باشد ، رد شوند .
- عدم صلاحیت قضایی : ممکن است موضوع مورد شکایت در دادگاه مربوطه قابل رسیدگی نباشد، به عنوان مثال اگر موضوع مربوط به دیگر قضاوتها یا دیگر دستگاههای حل اختلاف باشد .
در هر صورت، دلایل رد شدن شکایت شاکی ممکن است بسته به موضوع و شرایط هر پرونده متفاوت باشد و تصمیم در این خصوص بر عهده مراجع قضایی است که با توجه به شواهد و ادله مطرح شده ، تصمیم خود را میگیرند .
شکایت متهم از شاکی در صورت رد شکایت شاکی
رد شکایت شاکی یعنی چه ؟ تشکیل پروندهها و شروع رسیدگی به آنها در دادگاه اغلب از طریق ارائه دادخواست از سوی خواهان (یا شاکی) صورت میگیرد . اگر دادخواست به درستی و اصولی تهیه نشده و مشکلات قانونی در آن وجود داشته باشد ، رد شکایت شاکی توسط دادگاه ممکن است رخ دهد . شکایت متهم از شاکی نیز به دلیل اصولی نبودن دادخواست شاکی ، ممکن است طرح شود .
- تقاضای غیر مجاز : در برخی موارد ، تقاضای شاکی ممکن است به دلیل عدم صحت یا عدم صلاحیت قانونی رد شود .
- عدم تطابق با قوانین : اگر شکایت شاکی با قوانین و مقررات حاکم در این زمینه تطابق نداشته باشد ، ممکن است رد شود .
- عدم اثبات اتهام : اگر شاکی نتواند ادله یا مدارک کافی را ارائه دهد تا اتهاماتش را اثبات کند ، ممکن است شکایت او رد شود .
- عدم صلاحیت قضایی : ممکن است موضوع مورد شکایت در دادگاه مربوطه قابل رسیدگی نباشد ، به عنوان مثال اگر موضوع مربوط به دیگر قضاوتها یا دیگر دستگاههای حل اختلاف باشد .
- مواردی که خارج از حیطه دادگاه باشند : ممکن است مسائلی که قابلیت حل آنها در قضایای مدنی یا کیفری نداشته باشد ، رد شوند . در هر صورت ؛ دلایل رد شدن شکایت شاکی ممکن است بسته به موضوع و شرایط هر پرونده متفاوت باشد و تصمیم در این خصوص به عهده مراجع قضایی است که با توجه به شواهد و ادله مطرح شده، تصمیم خود را میگیرند .