دعاوی قراردادها در حقوق چیست؟
انجام تعهدات قراردادی و الزام به رعایت آن ها یک اصل حقوقی در سراسر جهان است. زندگی اجتماعی شرایطی فراهم کرده است که نیازهای اجتماعی میان افراد باعث می شود قراردادهایی برای رفع انواع وابستگی ها منعقد شود. طرفین قرارداد برای جلوگیری از دعاوی قراردادها بایستی به مفاد آن عمل کنند. طرفین بر اساس این قراردادها نسبت به یکدیگر حقوق و تکالیف مشخصی دارند که عدم اجرای تعهدات قرارداد باعث طرح دعاوی قراردادها در دادگاهها و مراجع صالحه می شود.
فهرست مطالب
دعاوی ناشی از قرارداد
طرح دعوا و مطالبه حقوق زمانی مطرح می گردد که نارضایتی میان طرفین قرارداد حاصل گردد. همینطور در انعقاد قرارداد باید مفاد توافق طرفین، بر اساس نظم عمومی و قوانین آمره باشد. به همین علت است که قانونگذار برای ایجاد امنیت کسبوکارها و همچنین برقراری مصالح اجتماعی و رونق تجاری و جلوگیری از دعاوی قراردادها قانون و مقررات خاصی را وضع نموده است. در مواردی که مطابق با توافقات قراردادی شخصی متعهد به انجام و یا عدم انجام کاری است و از آن تخلف می نماید، طرف مقابل میتواند الزام او را از دادگاه بخواهد.
دعوای ناشی از قرارداد شفاهی
برخلاف تصور عمومی که قرارداد را تنها قرارداد کتبی می داند، قرارداد شامل، قرارداد کتبی و قرارداد شفاهی می شود. در نیتجه اگر شما به کمک دیگر دلایل مانند شاهد، صدای ضبط شده، پیام تلفنی ثابت نمایید که شخصی به طور شفاهی تعهدی به شما داده است، می توانید او را به انجام آن الزام نمایید. در نتیجه یکی از انواع دعاوی قراردادی، از قراردادهای شفاهی ناشی می شود.
راه های پیش گیری از دعاوی قراردادها
احراز شرایط اساسی صحت قراردادها در هنگام عقد قرارداد میان طرفین الزامی می باشد. (از جمله اینکه طرف مقابل قرارداد عاقل و بالغ باشد و قصد و رضایت معامله داشته باشد.) به منظور جلوگیری از دعاوی ناشی از قراردادها بهتر است که در هنگام عقد قرارداد از یک وکیل متخصص قرارداد یا مشاوره قراردادی کمک بگیرید.
به این دلیل کهه بسیاری از افراد در مورد قواعد و مقررات نگارش قرارداد، اصول قراردادنویسی، مفاد قراردادها و… آگاهی ندارند. و این امر موجب پایمال شدن حقوق و عدم تحقق اهداف می گردد. و از در حالت کلی مهم ترین مورد، افراد چیزی را که توافق می کنند، امضا نمی کنند و در روز اختلاف دادگاه به آن چیزی که نوشته شده است و طرفین امضا کرده اند توجه می نماید و مطابق با آن رای صادر می نماید. در نهایت حضور وکیل در جلسه قرارداد تضمین کننده این است که نهایتا آن چیزی نگارش می گردد که مورد توافق طرفین بوده است.
به یک مشاور حقوقی مراجعه نمایید و از تجربیات و مهارت های مورد نیازی که بایستی بدانید، اطلاعات به دست آورید.
با مراجعه به یک مشاور حقوقی متخصص میتوانید به آسانی از بروز دعاوی احتمالی در آینده جلوگیری نمایید و معامله خوبی داشته باشید. خیلی از توافقات از جمله نحوه پرداختی های قرارداد ،تقدم و تاخر تعهدات بهتر است مطابق با تجربیات وکیل متخصص توافق شود.
۸ نکته ای که مانع دعوای ناشی از قرارداد ها می شود
برای اینکه بتوانید دعاوی قرارداد ها را تا حد خیلی زیادی کاهش دهید بایستی یک سری از موارد مهم و کاربردی را مد نظر داشته باشید تا از عدم احقاق حق خود جلوگیری نمایید. ده مورد اساسی در این حوزه عبارتند از:
- احراز رضایت و قصد طرفین معامله
- احراز اهلیت داشتن طرفین معامله
- احراز مشروعیت جهت معامله
- مشخص سازی شرایط و موضوع قرارداد مورد معامله
- تعیین وقت قرارداد و موعد انجام آن
- تعیین روش پرداخت مبلغ قراردادها برای مثال از راه درج مشخصات چک
- تعیین محلی جهت اجرای تعهدات و تنظیم قراردادها
- تعیین تعهدات توافق شده میان طرفین و چگونگی انجام آن
- مشخص نمودن نحوه محاسبه خسارات (وجهالتزام) و مشخص کردن ضمانت اجرا
- تعیین حق فسخ ناشی از تخلف از اجرای قراردادها
در هر قراردادی طرفین ملزم هستند که شروطی را برای معامله خود قید نمایند. این شروط بایستی به نحوی باشند که از تقلب در معامله و تدلیس و نیرنگ جلوگیری نمایند. همینطور اینکه خریدار چگونه و به چه نحوی بایستی نسبت به پرداخت مبلغ قرارداد اقدام نماید نیز از شرایط مهمی است که بایستی در قرارداد ذکر شود.
در عقود معوض هر فرد دارای تعهداتی است که بر اساس آن تعهدات بایستی طرفین قرارداد شرایطی را ایجاد نمایند که معامله انجام شود. شروط موجب می شوند تا بعدها نواقصی در جریان کار ایجاد نشود. همینطور مشخص نمودن شیوه پرداخت نیز قسمتی از شروط ضمن عقد قرارداد به شمار می رود که نیازمند توافق و تکمیل قرارداد می باشد.
اهمیت حضور وکیل هنگام تنظیم دعاوی قراردادها
دعاوی قراردادها معمولا برای افرادی حاصل می گردد که دیدگاهی نسبت به بستن یک قرارداد استاندارد ندارند و از خدمات مشاوره یک وکیل متخصص قرارداد هم کمک نمی گیرند. این افراد معمولا درگیر پیچ و خم های موجود می گردند. و امکان دارد موانعی جدی بر سر راهشان قرار بگیرد که به آسانی قابل حل نباشند.
بهترین راه حل موجود کمک از یک مشاور قراردادی یا وکیل قراردادی می باشد. استفاده از مشاوره و مهارت کسانی که در این حوزه تخصص و مهارت مورد نیاز را دارند موجب می گردد تا خیلی از موانع و مشکلات احتمالی از سر راه شما کنار گذاشته شود و بتوانید اقدامات بسیاری را در حوزه بستن یک قرارداد معتبر، دقیق و بدون خلاء داشته باشید.
خدمات مشاوره در این حوزه موجب می گردد تا علاوه بر یک قرارداد استاندارد، مفادی که باید در رابطه با عرف عمومی و قوانین آمره در نظر گرفته شود نیز رعایت شود. کمک از یک وکیل قراردادی این شانس را برای شما به ارمغان می آورد که دیگر مشکلات دعاوی قراردادی گریبان گیر شما نشود و موانعی بر کسب و کارتان پیش نیاید.